Radnja sa pažljivo odabranim predmetima koje izrađuju zanatlije i dizajneri naše zemlje je osmišljena tako da na savremen način predstavi Srbiju. Ovo je mesto koje donosi spoj tradicionalnog i modernog.

U saradnji sa mladim i kreativnim ljudima, umetnicima i zanatlijama u našu radnju stalno pristižu novi i zanimljivi predmeti.

Enterijer je tako osmišljen da ćete tradicionalne zanatske radove doživeti na savremeni način, ali i videti kako oni mogu da stoje uz moderne komade.

Kriterijum za odabir predmeta je jednostavan- ručna izrada ili proizvodnja malih serija, prirodni materiali, vrhunski kvalitet, dizajn i upotrebna vrednost, utisak mora da bude potpun. Svaki predmet je jedinstven, i pored onog vidljivog, u sebi krije priču, strast i energiju osobe koja ga je napravila.

Svako će pronaći nešto za sebe među proizvodima za kuću, odevnim predmetima i aksesoarima, kao i u dečijem kutku, u starinarnici ili nešto od prirodne kozmetike. Možda vam se dopadne neka od knjiga koju smo odabrali ili kvalitetno domaće vino. Ukoliko kupujete poklone očekujte najlepše pakovanje.

DOM

Makadam je mesto gde ćete pronaći savršene predmete za vaš dom. Keramičke činije, drvene posude, čaše i staklene boce iz „Srpske fabrike stakla“ i grnčarija biće idealni detalji u vašoj kući. Pirotski ćilimi, kao i jastuci izrađeni od delova ćilima, zatim i korpe od rogoza oplemeniće vaš dom na najlepši mogući način.

MODA

Budite originalni i sa ponosom nosite našu tradiciju. Haljine i košulje od belog srpskog platna sa vezenim tradicionalnim ornamentima, tkane suknje i vuneni džemperi iz Sirogojna su samo deo našeg asortimana. Tu su i majice sa motivima Beograda kao i drugi dizajnirani zanimljivi odevni predmeti.   

AKSESOARI

Detalji su ti koji čine stil, a aksesoari poput šešira, torbica i marama definitivno će vaš stil učiniti prepoznatljivim. Neobične torbice napravljene od delova pirotskog ćilima, kao i od rogoza savršeno se uklapaju uz svaku odevnu kombinaciju. Za hladne dane imamo vunene džempere, šalove, rukavice, a za sunčane tu su interesantne naočare izrađene od drveta.

NAKIT

Pokažite svoj jedinstveni stil i svoje odevne kombinacije upotpunite nakitom koji je drugačiji. Ručno rađen filigranski nakit učiniće da budete primećeni, tu su i dizajnirani komadi, kao i unikatni nakit izrađen od plemenitih metala i dragog kamenja.

STARINARNICA

Za vas smo prikupili i vintage predmete, starine i antikvitete koji otkrivaju kako se u našoj zemlji nekad živelo. 

KOZMETIKA

U našoj zemlji raste trend proizvodnje prirodne kozmetike. Odabrali smo tri potpuno različita brenda koji imaju isti cilj-da donesu najbolje iz prirode.  

KNJIGE

Odabrali smo zanimljive knjige koje na originalan način opisuju Srbiju.

SVEĆE

Makadam predstavlja svoju kolekciju četiri mirisnih sveća koje su imenovane po beogradskim ulicama i kvartovima, ručno pravljene u Beogradu u starim čašama iz srpske fabrike stakla. Dvostruka doza mirisa će napraviti posebnu atmosferu u svakom domu.  

DECA

Naučite vaše mališane da od malih nogu zavole kvalitetne stvari i cene ručni rad. 

VINA

Domaća vina vrhunskog kvaliteta su nešto što ćete sigurno voleti. Pronađite autentična, autohtona vina i podržite srpske vinare.

KORPORATIVNI POKLONI

Ukoliko tražite originalne poklone za vaše poslovne partnere i saradnike, a održiv razvoj je važan deo vaših korporativnih vrednosti, podržite male lokalne proizvođače. Kontaktirajte nas i osmislićemo jedinstvene poklone koji odgovaraju vašim potrebama.