Makadam je osnovan u junu 2015. godine u istorijskom srcu Beograda, na kaldrmi Kosančićevog venca broj 20. Nazvan je po vrsti kamenog puta po kome je ovaj deo grada poznat.

Milena Radenković, osnivač Makadama, je imala želju da na jednom mestu okupi radove zanatlija, umetnika i dizajnera iz različitih krajeva Srbije. Traganje za takvim predmetima bio je poseban izazov, ali i uživanje. 
Studirajući ekonomiju i radeći u porodičnoj firmi sa dugom tradicijom u proizvodnji vina, Milena je želela da započne nešto svoje. Zbog ljubavi prema umetnosti odlučila je da krene u potragu za starim zaboravljenim zanatima Srbije, ali i mladim dizajnerima.
Ideja za ovakav projekat je nastala na putovanjima. U svetu se poštuje lokalna tradicija, a predmeti nastali u radionicama zanatlija i umetnika su cenjeni i traženiji više nego ikada. Zanati se neguju i oni su osnova za proizvodnju luksuznih proizvoda, a primenjeni dizajn je postao ozbiljna grana privrede. Tako i u raznim delovima Srbije, skriveni od sveta rade zanatlije u svojim porodičnim radionicama sa dugim tradicijama, dok mladi primenjeni umetnici stvaraju savremene predmete prateći svetske trendove.

Makadam je destinacija za svakoga, za stranca u potrazi za predmetom koji će ga dugo podsećati na našu zemlju, ali i za nas, koji biramo kvalitet i lokalnu proizvodnju i koji sebe ili nekog dragog želimo da obradujemo posebnim poklonom. A sve to uz čašu dobrog domaćeg vina. Pri svakom dolasku otkrićete nešto novo i neočekivano, a za sve one koji ne mogu da nas posete u izradi je online radnja.

Makadam je spoj različitih energija, tradicije i modernog, novog i starog, talenta i rada, i sve to sa željom da doprinesemo očuvanju tradicije i domaćih proizvoda, kao i da podstaknemo razvoj preduzetništva u Srbiji.